Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον αρακά, την πατάτα, την ντομάτα, τον άνιθο, το πιπέρι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά. Ελέγχουμε το φαγητό στην κατσαρόλα στα πρώτα 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Εάν το φαγητό μας έχει πήξει, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό επιπλέον. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να συνεχίζει να βράζει για άλλα 15 λεπτά.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp |