Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το κάτω μέρος τους “ξεσκουφώνοντας” τες αλλά κρατώντας το “σκουφάκι” τους (το καπάκι τους). Αδειάζουμε καλά, με ένα κουταλάκι, το εσωτερικό τους και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το σβήνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον πελτέ, την ζάχαρη, το ρύζι, τον άνηθο, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις ντομάτες και τις αλατίζουμε. Γεμίζουμε την κάθε ντομάτα με το μίγμα του ρυζιού και την κλείνουμε από πάνω με το καπάκι της. Στρώνουμε την γέμιση που θα περισσέψει μέσα στο ταψί και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα. |