home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Γιουβαρλάκια

 
   
Bookmark and Share


Υλικά:

500gr κιμάς

100gr ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 σφηνάκι χυμό λεμονιού

1 αυγό

1 ½ με 2 λίτρα νερό

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, μια με δύο κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο μέχρι να ετοιμάσουμε το νερό. Σε μια κατσαρόλα  βάζουμε μέσα το νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ ελαφρά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για ακόμη λίγη ώρα. Μόλις βράσουν τα γιουβαρλάκια τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.



Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά.

http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp


 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,3 (32)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future