Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, μια με δύο κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο μέχρι να ετοιμάσουμε το νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα το νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ ελαφρά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για ακόμη λίγη ώρα. Μόλις βράσουν τα γιουβαρλάκια τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
Στο παρακάτω link μπορείτε να
δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp
|