Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια,
αφαιρώντας τα πλοκάμια τους αλλά κρατώντας τα στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,
σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα
καλαμάρια και το ρύζι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το μισό κρασί και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε
την μισή ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό και κλείνουμε την φωτιά.
Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση (ώστε να μην καούμε) παίρνουμε τα καλαμάρια και τα
γεμίζουμε, κλίνοντας τα έπειτα με μια οδοντογλυφίδα (για να μην μας βγει η
γέμιση) και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και
προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι,
λίγο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα
αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε
το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να συνεχίσει να ψήνεται για άλλα 15 λεπτά.
|