home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Καλαμαράκια γεμιστά

 
   
Bookmark and Share


Υλικά:

4-5 καλαμάρια ( μεγάλα προς το μέγεθος)

250gr ρύζι γλασσέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 ντομάτες,  πολτοποιημένες

6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, αφαιρώντας τα πλοκάμια τους αλλά κρατώντας τα στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και το ρύζι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το μισό κρασί και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την μισή ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό και κλείνουμε την φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση (ώστε να μην καούμε) παίρνουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε, κλίνοντας τα έπειτα με μια οδοντογλυφίδα (για να μην μας βγει η γέμιση) και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να συνεχίσει να ψήνεται για άλλα 15 λεπτά.  



 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,6 (27)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future