Εκτέλεση: Σε ένα ταψί τοποθετούμε το μπούτι κατσικιού μαζί με τις χονδροκομμένες
πατάτες. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το
πιπέρι, την μουστάρδα και το σκόρδο. Αλείφουμε πολύ καλά με ένα πινέλο το
μπούτι με μίγμα μουστάρδας, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές του. Περιχύνουμε
τις πατάτες με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι
και τα κλωναράκια δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και
το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 2 με 2 ½ ώρες. Περίπου 30 λεπτά πριν είναι
έτοιμο, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να συνεχίσει να ψήνεται, ώστε να γίνει
τραγανό.
|