Εκτέλεση:
Κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι επάνω από τα κολοκυθάκια, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά με το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά και τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλυφτούν όλα τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα, σε δυνατή φωτιά. Στο ενδιάμεσο, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό επιπλέον. Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό στο αυγολέμονο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις ετοιμαστούν τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο και τα σερβίρουμε αμέσως.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp |