Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε πολύ καλά. Έπειτα τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά στην άκρη.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την μπύρα, προσθέτουμε πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε όλα προσεκτικά. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βουτάμε μέσα στο κουρκούτι τα κολοκυθάκια ώστε να καλυφθούν τελείως με αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι από πάνω, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή γιαούρτι με δυόσμο, όσο είναι ακόμα ζεστά.
|