Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις χονδροκομμένες πατάτες σε ένα ταψί. Χτυπάμε καλά, με το σύρμα, το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα και την ρίγανη. Αλείφουμε πολύ καλά τα μπούτια κοτόπουλου με το μίγμα μουστάρδας και τα αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια κοτόπουλου και ψήνουμε το φαγητό στους 200-220 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Περίπου στα 40 λεπτά, γυρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.
Στο
παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp |