Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και την ρίγανη. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και λεία. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-2 ώρες να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει ζυμώνουμε ξανά για πολύ λίγο και πλάθουμε ένα φραντζολάκι. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 70 βαθμούς, το βάζουμε μέσα και το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 30 λεπτά. Έπειτα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα. |