Εκτέλεση:
Σε μια χύτρα, σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαράκι με το ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Σβήνουμε με την ντομάτα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την χύτρα, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 45-50 λεπτά. Αφού τελειώσει ο χρόνος βρασίματος, ανοίγουμε την χύτρα και εάν το φαγητό μας έχει αρκετό ζουμάκι, το αφήνουμε να συνεχίσει να βράζει για αλλά 10 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα για να πήξει η σάλτσα του. Μπορούμε να το σερβίρουμε με κριθαράκι, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Στο
παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp
|