Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και κατόπιν τις σκουπίζουμε πολύ προσεκτικά, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
(Προσοχή! Όταν θα βάλουμε τις πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο, δεν πρέπει να έχουν καθόλου νερό, γιατί όταν το νερό έρχετε σε επαφή με το ελαιόλαδο, πιτσιλάει και μπορεί να καούμε ). Κόβουμε έπειτα τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πάρα πολύ καλά ( περίπου στους 220 βαθμούς ). Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγη ώρα, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Τις αλατίζουμε και τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Ο δεύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι για αυτούς που προτιμούν τραγανές τις τηγανιτές τους πατάτες. Για να τις κάνουμε πιο τραγανές, αρχίζουμε βάζοντας πρώτα το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά ( περίπου στους 140 βαθμούς ). Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά, αλλά και να παραμείνουν μαλακές. Για να δούμε αν ψήθηκαν, μπορούμε να τις χαράξουμε με ένα μαχαίρι. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγη ώρα, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πάρα πολύ καλά ( περίπου στους 220 βαθμούς ) και τις τηγανίζουμε άλλη μια φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε πάλι πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για λίγη ώρα. Τις αλατίζουμε και τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές. |