home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Πατάτες τηγανιτές

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

 

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και κατόπιν τις σκουπίζουμε πολύ προσεκτικά, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 (Προσοχή! Όταν θα βάλουμε τις πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο, δεν πρέπει να έχουν καθόλου νερό, γιατί όταν το νερό έρχετε σε επαφή με το ελαιόλαδο, πιτσιλάει και μπορεί να καούμε ). Κόβουμε έπειτα τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. 

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πάρα πολύ καλά ( περίπου στους 220 βαθμούς ). Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγη ώρα, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Τις αλατίζουμε και τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.    

Ο δεύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι για αυτούς που προτιμούν τραγανές τις τηγανιτές τους  πατάτες. Για να τις κάνουμε πιο τραγανές, αρχίζουμε βάζοντας πρώτα το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά ( περίπου στους 140 βαθμούς ). Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά, αλλά και να παραμείνουν μαλακές. Για να δούμε αν ψήθηκαν, μπορούμε να τις χαράξουμε με ένα μαχαίρι. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγη ώρα, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει πάρα πολύ καλά ( περίπου στους 220 βαθμούς ) και τις τηγανίζουμε άλλη μια φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε πάλι πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για λίγη ώρα. Τις αλατίζουμε και τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.   

 
  Σχόλια   (2)  
 
  Αξιολόγηση  
1,0 (21)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
σοφια γκολα
23 Ιουλίου 2014
  poso ladi vazoume sto tigani????
Ανδρομάχη Δημητρίου
6 Μαρτίου 2015
  Εγώ, μόλις κάψει το λάδι τις βάζω στο τηγάνι και χαμηλώνω το μάτι στο 1 και σκεπάζω με το καπάκι. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, τις τρυπάω με πιρούνι και τις ανακατεύω ελαφριά (μην γίνουν πουρές!!!). Τότε, δυναμώνω το μάτι στο πιο δυνατό και ανακατώνω ξανά λίγο πριν τις βγάλω. Οι πατάτες γίνονται τόσο τραγανές που θυμίζουν μπισκοτάκια. Αναλόγως πόσο τραγανές τις θέλετε, τις κόβετε στο ανάλογο μέγεθος. Προσωπικά τις κόβω μεγαλούτσικες!
Υ.Γ. Το λάδι να σκεπάζει τις πατάτες.
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future