Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό λιώνουμε καλά την μαγιά. Αδειάζουμε το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό με την μαγιά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ζυμώνουμε. Διαλύουμε το αλάτι σε μισό ποτήρι νερό και το αδειάζουμε στην ζύμη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και μισό ποτήρι νερό. Ζυμώνουμε καλά. Το αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο για να φουσκώσει. Έπειτα το ξαναζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε ένα φραντζολάκι. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το χαράζουμε λίγο από πάνω. Το αφήνουμε σκεπασμένο πάλι να φουσκώσει για 1-2 ώρες. Εάν θέλουμε το βάζουμε στον φούρνο στους 40 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Έπειτα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180-200 και το ψήνουμε για 40 λεπτά. |