|
|
|
|
|
|
|
|
Υλικά: 200gr ρύζι
καρολίνα 160gr παρμεζάνα ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 λίτρο νερό
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Εκτέλεση: Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το
καρότο και το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε
το ρύζι και το σοτάρουμε επίσης για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το
αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το
αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Αν χυλώσει πολύ και το ρύζι δεν είναι ακόμη
έτοιμο, μπορούμε να προσθέσουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Ρίχνουμε τον μαϊντανό 5
λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την φωτιά και
τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πως κόβουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SOCIAL NETWORKING |
|
|
|
|
|
ακολουθήστε μας στα social media |
|
|
|
|
|
|
|
|