Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε μέσα το ελαιόλαδα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε σταδιακά το σπανάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο, την πολτοποιημένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι, 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό με λίγο χυμό λεμονιού.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πώς καθαρίζουμε και πώς πλένουμε το σπανάκι,
αλλά και πώς κόβουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp |