home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Τζατζίκι

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

500gr γιαούρτι στραγγιστό

50gr ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο αγγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Πλένουμε σε χλιαρό νερό πολύ καλά το αγγούρι. Έπειτα το τρίβουμε στον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει όλα τα υγρά του. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία επειδή το αγγούρι έχει πολύ υγρασία και αν δεν το κάνουμε η υγρασία θα παραμείνει και το τζατζίκι θα μας γίνει πολύ νερουλό. Στην συνέχεια πιέζουμε το αγγούρι πολύ καλά με τα χέρια μας και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε το τζατζίκι σε μπολάκια και αν δεν το καταναλώσουμε όλο το διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

 

 
  Σχόλια   (1)  
 
  Αξιολόγηση  
0,3 (24)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
Ανδρομάχη Δημητρίου
6 Μαρτίου 2015
  Στο τέλος, προσθέτω άνηθο. Το νοστιμίζει πολύ!
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future