Εκτέλεση:
Πλένουμε σε χλιαρό νερό πολύ καλά το αγγούρι. Έπειτα το τρίβουμε στον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει όλα τα υγρά του. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία επειδή το αγγούρι έχει πολύ υγρασία και αν δεν το κάνουμε η υγρασία θα παραμείνει και το τζατζίκι θα μας γίνει πολύ νερουλό. Στην συνέχεια πιέζουμε το αγγούρι πολύ καλά με τα χέρια μας και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε το τζατζίκι σε μπολάκια και αν δεν το καταναλώσουμε όλο το διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
|