Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρο νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια και το αλάτι.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 – 12 λεπτά αν τα θέλουμε αλ ντεντε.
Αν τα θέλουμε ποιο βρασμένα τα αφήνουμε περισσότερο. Προσοχή, μην παραβράσουν και λασπώσουν. Έπειτα σουρώνουμε τα μακαρόνια , τα αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα καίμε λίγο στο μάτι όσο είναι ακόμα ζεστό με ελαιόλαδο ή βούτυρο που έχουμε λιώσει σε ένα μπρικάκι.
|