Εκτέλεση:
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα λιώνουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί κάνοντας μια ζύμη.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζύμη μας πιέζοντας σιγά σιγά.
‘Έπειτα βάζουμε την ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Αδειάζουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε.
Βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και χτυπάμε πάλι για λίγο.
Θα προσθέσουμε τα αυγά, την βανίλια το ξύσμα λεμονιού και θα ξαναχτυπήσουμε για ένα λεπτό.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 1 ½ ώρα. |