Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, και
προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την βανίλια, τα αυγά και την φλούδα
λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε το μίγμα να δέσει μέχρι να γίνει
μια αραιή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να
κρυώσει. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τέσσερα φύλλα κρούστας, τα
οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα. Αφήνουμε τις άκρες από τα φύλλα να εξέχουν έξω από
το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στα φύλλα
και την απλώνουμε καλά. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από
πάνω, βουτυρώνοντας καλά. Κόβουμε τα
υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Τα βάζουμε από πάνω και τα βουτυρώνουμε
ένα - ένα , μέχρι και το τελευταίο. Το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια
χωρίς να το κόψουμε. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να
κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι,
βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο
γαλακτομπούρεκο με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο για 3 ώρες να
πιεί όλο τα σιρόπι, πριν το σερβίρουμε.