home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Γαλακτομπούρεκο

 
   
Bookmark and Share


Υλικά:

450gr φύλλα κρούστας (ένα πακέτο)

70gr ψιλό σιμιγδάλι

70gr ζάχαρη

125gr βούτυρο αγελάδος

4 αυγά

Μια φλούδα λεμονιού

 


Υλικά για το σιρόπι:

1 κούπα νερό

300gr ζάχαρη

½ λεμόνι




 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, και προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την βανίλια, τα αυγά και την φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε το μίγμα να δέσει μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τέσσερα φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα. Αφήνουμε τις άκρες από τα φύλλα να εξέχουν έξω από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στα φύλλα  και την απλώνουμε καλά. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από πάνω, βουτυρώνοντας καλά.  Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Τα βάζουμε από πάνω και τα βουτυρώνουμε ένα - ένα , μέχρι και το τελευταίο. Το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια χωρίς να το κόψουμε. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο γαλακτομπούρεκο με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το γαλακτομπούρεκο για 3 ώρες να πιεί όλο τα σιρόπι, πριν το σερβίρουμε.




 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
2,0 (41)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future