|
|
|
|
|
|
|
|
Υλικά: 2 φύλλα κρούστας 1 λίτρο γάλα 350gr ζάχαρη 200gr σιμιγδάλι,
ψιλό 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 50gr λιωμένο
βούτυρο, για τα φύλλα
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα, αδειάζουμε το γάλα και
προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά
μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.Μόλις πήξει η κρέμα, την αφήνουμε για λίγο
στην άκρη να κρυώσει. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Στρώνουμε το ένα φύλλο, το
βουτυρώνουμε καλά και το αφήνουμε να εξέχει το μισό φύλλο από την μία μεριά.
Από πάνω στρώνουμε και βουτυρώνουμε το δεύτερο φύλλο, αφήνοντας πάλι να εξέχει
το μισό από την άλλη μεριά. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγη κανέλα και αδειάζουμε
την κρέμα. Κλείνουμε το ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Το ίδιο κάνουμε και
με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα και άχνη, εάν θέλουμε.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SOCIAL NETWORKING |
|
|
|
|
|
ακολουθήστε μας στα social media |
|
|
|
|
|
|
|
|