Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Σε ένα τηγάνι, καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, σβήνουμε τελείως την φωτιά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο σιμιγδάλι με μεγάλη προσοχή και ανακατεύοντας συνεχώς. (Προσοχή όταν ρίξουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι καθώς θα αρχίσει να πετάει κομμάτια, για να μην καούμε!) Μόλις πήξει καλά, είναι έτοιμος. Τον ρίχνουμε σε φαρμάκια όσο είναι ακόμα ζεστός. |