Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε μέσα τα καρύδια, το λάδι, τα αυγά, το γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αειάζουμε το μίγμα μας σε ένα χαμηλό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 1½ ώρα.
Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Μόλις βράσει το αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμη ζεστή και το σιρόπι μας χλιαρό.
|