Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την καρύδα, το ρούμι, το κοσκινισμένο
αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια
βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170
βαθμούς για 30 λεπτά. Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος: Με παγωτό Ραβάνη, της αρεσκείας σας
* Στις συνταγές των γλυκών μας, χρησιμοποιούμε
παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας!
Φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα, όπου θεωρείται τα τελευταία χρόνια ανώτερο
και πιο υγιεινό από το αγελαδινό, αλλά και πιο πλούσιο σε υφή! http://www.icecream.com.gr/
Αγαπητέ
Γιάννη, Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με ζάχαρη. Εάν θέλουμε όμως,
μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με μέλι. Η δοσολογία του μελιού θα
πρέπει να είναι σε αυτή την περίπτωση λίγο λιγότερη, μια και το μέλι είναι πιο
γλυκό από την ζάχαρη. Όπως μπορούμε να αντικαταστήσουμε επίσης την λευκή ζάχαρη
με καστανή ανεπεξέργαστη, εάν το προτιμάμε. Έχουμε μόνο υπόψη μας ότι δεν
διαλύεται το ίδιο εύκολα όπως η λευκή. Είναι όμως σαφώς μία πιο υγιεινή επιλογή
για τα γλυκά μας, όπως φυσικά και το μέλι.
|