home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Κέικ με Ινδική καρύδα

 
   
Bookmark and Share


Υλικά:

250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200gr Ινδική καρύδα

70gr γάλα

250gr λιωμένο βούτυρο

220gr ζάχαρη

4 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

1 σφηνάκι ρούμι

Παγωτό Ραβάνη, για το σερβίρισμα *



 
 
 
Οδηγίες
Εκτέλεση:                                                                                                                                                            Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την καρύδα, το ρούμι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος:

Με παγωτό Ραβάνη, της αρεσκείας σας 


* Στις συνταγές των γλυκών μας, χρησιμοποιούμε  παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα, όπου θεωρείται τα τελευταία χρόνια ανώτερο και πιο υγιεινό από το αγελαδινό, αλλά και πιο πλούσιο σε υφή!

http://www.icecream.com.gr/

Αγαπητέ Γιάννη,

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με ζάχαρη. Εάν θέλουμε όμως, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με μέλι. Η δοσολογία του μελιού θα πρέπει να είναι σε αυτή την περίπτωση λίγο λιγότερη, μια και το μέλι είναι πιο γλυκό από την ζάχαρη. Όπως μπορούμε να αντικαταστήσουμε επίσης την λευκή ζάχαρη με καστανή ανεπεξέργαστη, εάν το προτιμάμε. Έχουμε μόνο υπόψη μας ότι δεν διαλύεται το ίδιο εύκολα όπως η λευκή. Είναι όμως σαφώς μία πιο υγιεινή επιλογή για τα γλυκά μας, όπως φυσικά και το μέλι.


 



 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,2 (26)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future