Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει. Αδειάζουμε την ζάχαρη και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια ,το ρούμι, το αλάτι, και χτυπάμε για λίγη ώρα. Σιγά σιγά αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Παίρνουμε μια φόρμα. Την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά (εάν είναι από σιλικόνη δεν χρειάζεται). Αδειάζουμε μέσα το μισό μίγμα. Στο υπόλοιπο μισό προσθέτουμε το κακάο και το χτυπάμε για λίγο στο μίξερ. Το αδειάζουμε στην φόρμα και το ανακατεύουμε για λίγο. Ψήνουμε χαμηλά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. |