Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C βαθμούς για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε και την αδειάζουμε επάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί. Όταν κρυώσει, αδειάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος επάνω στο παντεσπάνι και το τυλίγουμε. Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα. |