Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το λικέρ λεμονιού, τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα, το μπέϊκιν πάουντερ, το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και προσθέτουμε μέσα τα κομμένα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Όταν βράσει το σιρόπι το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να ρουφήξει όλο το σιρόπι και είναι έτοιμη.
|