Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη
ζάχαρη, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, την κανέλα, τις
σταγόνες σοκολάτας, το μπέϊκιν πάουντερ και την σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το
αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα
ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το
μέλι για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις τα βγάλουμε από τον
φούρνο, τα τοποθετούμε επάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα και αν θέλουμε, τα βουτάμε
και στην λιωμένη σοκολάτα.
Εάν τα θέλουμε μαλακά, θα πρέπει να είναι τα μελομακάρονα ζεστά και χλιαρό
το σιρόπι.
Εάν τα θέλουμε λίγο πιο σκληρά, το σιρόπι μας θα πρέπει να έχει κρυώσει
πριν τα σιροπιάσουμε.
|