Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το αυγό, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια, την μισή ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τα μήλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρούμι, την κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι το βουτυρώνουμε και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης πιέζοντας σιγά σιγά (κρατάμε ¼ ζύμης για το επάνω μέρος ). Αδειάζουμε από πάνω τα μήλα, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς για 30- 35 λεπτά. |