Εκτέλεση: Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που
θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε το ταψί,
στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Από πάνω στρώνουμε το
δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας 20
φύλλα. Αδειάζουμε από πάνω τα φιστίκια και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας
βούτυρο. Συνεχίζουμε βάζοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα καλά.
Βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και
κόβουμε τον μπακλαβά σε μικρά κομμάτια. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το
σιρόπι, βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και την γλυκόζη για 5 λεπτά. Βγάζουμε
τον μπακλαβά από τον φούρνο και τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, όσο είναι
ακόμα ζεστός.
|