home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Ραβανί

 
   
Bookmark and Share

Υλικά:

120gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150gr σιμιγδάλι ψιλό

80gr  βούτυρο

1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

150gr ζάχαρη

220gr γάλα

50gr αμυγδαλόψιχα τριμμένη

3 αυγά

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, για το σερβίρισμα *

 

Για το σιρόπι:

½ κούπα νερό

½ κούπα ζάχαρη

1 σφηνάκι χυμό λεμονιού

 

 

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Αδειάζουμε μέσα τους κρόκους, την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι  και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια  σε μια σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όσο ψήνετε το γλυκό μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι.

Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος:

Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό Ραβάνη, της αρεσκείας σας! 

 

* Στις συνταγές των γλυκών μας, χρησιμοποιούμε  παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα, όπου θεωρείται τα τελευταία χρόνια ανώτερο και πιο υγιεινό από το αγελαδινό, αλλά και πιο πλούσιο σε υφή!

http://www.icecream.com.gr/

 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (41)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future