Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Αδειάζουμε μέσα τους κρόκους, την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όσο ψήνετε το γλυκό μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι.
Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος:
Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό Ραβάνη, της αρεσκείας σας!
* Στις συνταγές των γλυκών μας, χρησιμοποιούμε παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας! Φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα, όπου θεωρείται τα τελευταία χρόνια ανώτερο και πιο υγιεινό από το αγελαδινό, αλλά και πιο πλούσιο σε υφή!
http://www.icecream.com.gr/ |