Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη σε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στην μαρέγκα το κοσκινισμένο αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους και τους προσθέτουμε μέσα στο μίγμα μαρέγκας, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή λαδόκολλα και ξεκολλάμε την λαδόκολλα στην οποία ψήθηκε από πάνω. Αλείφουμε το παντεσπάνι καλά με την μισή πραλίνα φουντουκιού. Ανασηκώνουμε την λαδόκολλα από την μια πλευρά και σπρώχνουμε σιγά-σιγά το παντεσπάνι, έτσι ώστε να τυλίγεται πάνω από την γέμιση. Φτιάχνουμε ένα σφιχτό ρολό και το αλείφουμε από πάνω με την υπόλοιπη πραλίνα. Εάν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. |