Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάει να βράσει, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρούμι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μίγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Τα βουτάμε διαδοχικά στην λιωμένη σοκολάτα και στο κακάο και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Έπειτα, κοσκινίζουμε τα σοκολατάκια για να φύγει το πολύ κακάο.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και τι είναι το μπεν μαρί.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp |