Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το τυρί. Χωρίζουμε το μίγμα τις σοκολάτας σε δύο μέρη. Κρατάμε το ένα για την επικάλυψη, στο άλλο προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια. Στο ένα στρώνουμε το μίγμα σοκολάτας με τις φράουλες και κλείνουμε από πάνω με το άλλο κομμάτι του κέικ. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την σκέτη σοκολάτα. Βάζουμε τρεις φράουλες για διακόσμηση από πάνω. Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και τι είναι το μπεν μαρί.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp
|