Εκτέλεση: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ το
βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τα ασπράδια και την λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και
ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στο μίγμα τις κομμένες φράουλες και
ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα
φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς για 12 λεπτά. Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος: Ιδανικά με παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, της αρεσκείας
σας!
* Στις συνταγές των γλυκών μας, χρησιμοποιούμε
παραδοσιακό παγωτό Ραβάνη, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας!
Φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα, όπου θεωρείται τα τελευταία χρόνια ανώτερο
και πιο υγιεινό από το αγελαδινό,
αλλά και πιο πλούσιο σε υφή! http://www.icecream.com.gr/
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πώς λιώνουμε
σοκολάτα σε μπεν μαρί και τι είναι το μπεν μαρί. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp
|