Εκτέλεση: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί η στον φούρνο
μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζουμε την
άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα ασπράδια και την
λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε
βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
– 220 βαθμούς για 12 λεπτά.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και τι είναι το μπεν μαρί.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis/Bain-Marie.asp |