|
|
|
|
|
|
|
|
Υλικά: 400gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 50gr καρύδια ψιλοκομμένα 160gr σταφίδες (ξανθές ή μαύρες) 300gr ταχίνι 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 90gr μέλι 90gr ζάχαρη 30gr κονιάκ 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού 1-2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
για το ταψί
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε την σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Χτυπάμε με το σύρμα το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και την ζάχαρη. Αδειάζουμε
το μίγμα επάνω στα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα
τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Αλείφουμε
ένα ταψί καλά με σπορέλαιο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα
το μίγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού ψηθεί η ταχινόπιτα,
την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Έπειτα την
ραντίζουμε από πάνω με το κονιάκ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SOCIAL NETWORKING |
|
|
|
|
|
ακολουθήστε μας στα social media |
|
|
|
|
|
|
|
|