Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε
το αλάτι, το κακάο, την άχνη, το αυγό, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Βάζουμε την ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Έπειτα ανοίγουμε την
ζύμη με τα δάχτυλα μας μέσα σε ένα ταψί ή μια φόρμα. Την ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα
γάλακτος και πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω
από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αδειάζουμε
από πάνω την κρέμα σοκολάτας και την βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.