Εκτέλεση:
Αδειάζουμε μέσα στο χλιαρό νερό τον καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, την
βανίλια και ξαναχτυπάμε. Αδειάζουμε μέσα τον καφέ, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ , το αλάτι, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε δύο φόρμες και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι της τούρτας κάτω και το αλείφουμε με την μισή κρεμά τυριού. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε πολύ καλά ολόκληρη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Τρίβουμε λίγη σοκολάτα (ξύνοντας με ένα μαχαίρι) και την πασπαλίζουμε από πάνω. |