Διαλύουμε την μαγιά σε μία κούπα με χλιαρό
γάλα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη, το
λάδι, το υπόλοιπο γάλα, την βανίλια, το μαχλέπι, το κακουλέ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε μέσα στο μίγμα το μισό αλεύρι, την μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα
μαζί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο και ζυμώνουμε
πολύ καλά. Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή προσθέτουμε περίπου 200-300gr αλεύρι επιπλέον. Την σκεπάζουμε καλά και την
βάζουμε για 3 - 4 ώρες σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει. Έπειτα την
παίρνουμε και την ξαναζυμώνουμε για λίγο, επάνω στον πάγκο. Πλάθουμε τα
τσουρέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε το ταψί σε έναζεστό σημείο του σπιτιού για 2-3 ώρες περίπου
για να ξαναφουσκώσουν τα τσουρέκια. Μόλις φουσκώσουν, τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.