home όροι χρήσης προστασία δεδομένων επικοινωνία sitemap english
StoPikaiFi.gr - Συνταγές, Ομορφιά, Οικιακά  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
Αρχική Συνταγές
 

Ζαχαρόπαστα

 
   
Bookmark and Share

Υλικά

900gr ζάχαρη άχνη 

50gr νερό 

140gr γλυκόζη 

1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή σε μορφή σκόνης 

15gr φύλλα ζελατίνης 

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη

25gr φυτικό βούτυρο

 

 
 
 
Οδηγίες

Εκτέλεση: 

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό. 

Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι (γεμίζοντας το μισό κατσαρολάκι με νερό). Τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπωλ μέσα στο κατσαρολάκι, προσθέτοντας μέσα στο μπωλ λίγο νερό και την μουλιασμένη ζελατίνη. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την γλυκόζη, την βανίλια, την γλυκερίνη, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το μίγμα από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  

Σε ένα μπολ, αδειάζουμε την άχνη, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και προσθέτουμε μέσα το μείγμα νερού και ζελατίνης, ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίζουμε με άχνη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να πάρει την μορφή ζαχαρόπαστας. Μόλις γίνει αρκετά σφιχτή, τόσο ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε με τον πλάστη, είναι έτοιμη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις τούρτες μας και να διακοσμήσουμε με σχέδια τα γλυκά μας. Εάν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να την διατηρήσουμε για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.  

 

 
  Σχόλια   (1)  
 
  Αξιολόγηση  
1,1 (29)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
biktoria biki
14 Δεκεμβρίου 2014
  signomi mporo na rotisw kati ta 15 gr. zelatinas posa fila einai?
 
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future