Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι (γεμίζοντας το μισό κατσαρολάκι με νερό). Τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπωλ μέσα στο κατσαρολάκι, προσθέτοντας μέσα στο μπωλ λίγο νερό και την μουλιασμένη ζελατίνη. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την γλυκόζη, την βανίλια, την γλυκερίνη, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το μίγμα από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, αδειάζουμε την άχνη, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και προσθέτουμε μέσα το μείγμα νερού και ζελατίνης, ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίζουμε με άχνη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να πάρει την μορφή ζαχαρόπαστας. Μόλις γίνει αρκετά σφιχτή, τόσο ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε με τον πλάστη, είναι έτοιμη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις τούρτες μας και να διακοσμήσουμε με σχέδια τα γλυκά μας. Εάν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να την διατηρήσουμε για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.
|