Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζουμε το κόρν φλάου και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ξαναχτυπάμε για μισό λεπτό. Αδειάζουμε το μίγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να βράση σε χαμηλή φωτιά περίπου για 7-8 λεπτά. Μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περνάμε την κρέμα απο ένα σουρωτήρι, την αδειάζουμε σε μικρά μπολάκια και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
|