Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα που έχουμε στρώσει μέσα σε ένα ταψί Τα βάζουμε στο φούρνο, μαζί με την πετσέτα, στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά. Αδειάζουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε την πηκτίνη, την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να τις ξαφρίζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα. Γεμίζουμε τα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστά με την ζεστή μαρμελάδα, μέχρι επάνω. Έπειτα τα κλείνουμε σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε στο πάγκο, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μπορούμε να διατηρήσουμε τα βάζα με την μαρμελάδα εκτός ψυγείου, μέχρι να τα ανοίξουμε, όπου τα φυλάμε πλέον στο ψυγείο. |