Εκτέλεση:
Ξεκινάμε
φτιάχνοντας την καραμέλα. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis/Karamela.asp#.UpXutDhDFQs Τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι στην συσκευασία
του σε μια κατσαρόλα με νερό, αφού αφαιρέσουμε την ετικέτα του και το αφήνουμε
να βράσει για 3-3,5 ώρες. Έπειτα
πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ
καλά, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου μέσα
σε μια φόρμα. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε όλη την
επιφάνια επάνω στο μίγμα μπισκότου. Αδειάζουμε από πάνω προσεκτικά το ζαχαρούχο
γάλα, το οποίο έχει γίνει καραμέλα, ώστε να πάει παντού. Χτυπάμε την κρέμα
γάλακτος σε σαντιγί, την απλώνουμε από πάνω στο γλυκό και τέλος πασπαλίζουμε με
τα κομμάτια σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να σταθεί.
Το σερβίρουμε
δροσερό.
|