home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Καθαρίστε και αρωματίστε τον χώρο σας
12 Μαρτίου 2013  
0 σχόλια
 

                            

 

Μικρές, απλές πρακτικές και έξυπνες συμβουλές, για ένα τέλειο σπίτι!

 

Δώστε ένα δροσερό άρωμα στον χώρο σας τοποθετώντας επάνω στο καλοριφέρ ή στο τζάκι σας ένα ζεστό μπολ με λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων. Τοποθετήστε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού στον φούρνο της κουζίνας σας και ψήστε τις για λίγα λεπτά και κάντε την κουζίνα σας να μοσχοβολήσει. Ραντίστε τα φωτιστικά σας με λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων και με την βοήθεια της θερμότητας θα δώσετε ένα δροσερό άρωμα στους χώρους σας. Τα αιθέρια έλαια αρωματίζουν τους χώρους και ταυτόχρονα φιλτράρουν την ατμόσφαιρα, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης παθογόνων παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του αναπνευστικού μας συστήματος.

 

Εάν τα χαλιά σας είναι λερωμένα και θαμπά μπορείτε να μουσκέψετε μια μαλακιά βούρτσα σε ένα διάλυμα με νερό και ξύδι (δύο μέρη νερό και ένα μέρος ξύδι), να τα τρίψτε καλά προς την φορά του πέλους ( ποτέ αντίθετα) και έτσι τα χαλιά σας θα ξαναβρούν το χρώμα τους.

 

Μήπως ο τοίχος γύρω από το τζάκι σας έχει λερωθεί; Τότε βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και διαλύστε 1-2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι, βουτήξτε το μέσα στο μίγμα, στύψτε το καλά και πλύνετε τον τοίχο σας από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να καθαρίσει. 

 

Για να ξαναλάμπσουν  τα πλακάκια ή τα μάρμαρα σας μπορείτε να τα περνάτε συχνά με νερό και ξύδι (σε ένα λίτρο νερό ¼  φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι).

 

Εάν το λευκό σας τραπεζομάντιλο έχει λεκέδες από κόκκινο κρασί βυθίστε το λερωμένο σημείο σε ένα μπολ με τσίπουρο για 5-10 λεπτά και έπειτα πλύνετε το με πράσινο σαπούνι και χλιαρό νερό.

 

Ξαναγυαλίστε τα ασημικά σας σκεύη βυθίζοντας τα σε μια λεκάνη με ½ λίτρο βραστό νερό, όπου έχετε διαλύσει 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας χονδρό αλάτι. Αφήστε τα περίπου 20 λεπτά, έπειτα ξεβγάλετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και σκουπίστε τα με μαλακιά πετσέτα.

Για να καθαρίσετε τα κρυστάλλινα ποτήρια και τις κανάτες σας από τυχόν υπολείμματα,  ρίξτε μέσα στα κρυστάλλινα σκεύη σας χλιαρό ξύδι με χονδρό αλάτι και ανακινείστε τα καλά, κλείνοντας το στόμιο τους με την παλάμη σας. Έτσι θα ξαναγίνουν πάλι αστραφτερά και λαμπερά.   

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,2 (25)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future