home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Μαγειρική και Οικονομία
8 Φεβρουαρίου 2013  
0 σχόλια
 

           

 

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Ακόμα και στην κρίση μπορούμε να φανούμε έξυπνοι.

Αρχικά, σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας και φτιάχνουμε μία λίστα σύμφωνα με τις προτιμήσεις της οικογένειας. Καλό είναι να ετοιμάζουμε ένα εβδομαδιαίο μενού. Έτσι θα αποφύγουμε τις άσκοπες σπατάλες. Ελέγχουμε τις ελλείψεις στα ντουλάπια μας πριν πάμε για ψώνια. Περιορίζουμε τις αγορές μας στα απαραίτητα ψώνια της λίστας μας και δεν ξεφεύγουμε από τον προγραμματισμό μας με ότι μας γυαλίσει στην αγορά!

Ορίζουμε μια συγκεκριμένη μέρα για τα ψώνια μας. Προσέχουμε την ποιότητα και συγκρίνουμε τις τιμές . Προσπαθούμε να μη ρίχνουμε μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ ότι βρούμε μπροστά μας! Κάνουμε έρευνα για το πιο σουπερ μάρκετ έχει τις καλύτερες τιμές.

Πληροφορούμαστε για τις πλησιέστερες λαϊκές αγορές. Κάνουμε και εκεί έρευνα για τις τιμές ελέγχοντας τους πάγκους τις λαϊκής και έπειτα προχωράμε στα ψώνια μας. Στην λαϊκή μπορείτε να βρείτε αλεύρι, όσπρια, μέλι, ρύζι, ξυρούς καρπούς αλλά και τσάι του βουνού. Κάθε πράγμα στον καιρό του! Προσπαθούμε να μαγειρέψουμε με λαχανικά τις εποχής. Ψωνίζουμε φρούτα και λαχανικά μόνο όταν είναι η εποχή τους, γιατί τότε είναι νόστιμα και γεμάτα με τις απαραίτητες βιταμίνες.

Μοιράστε τις ποσότητες που θα καταναλώσετε ανά μέρα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πιο ακριβά υλικά με κάτι αντίστοιχο όπως ( π.χ. κιμά αντί για κρέας, γάλα ή γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος κ.λ.π.)

Υιοθετήστε συνταγές που απαιτούν λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πολλά βίντεο για οικονομικές λύσεις μαγειρέματος.

http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages.asp

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (18)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future