home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Χειροποίητο Φύλλο
28 Ιανουαρίου 2013  
0 σχόλια
 

                                                                                      

                         

 

Πολλοί είναι αυτοί που λαχταρούν μια μυρωδάτη, ζεστή πίτα με τραγανό φύλλο. Δεν τολμούν όμως να την φτιάξουν γιατί τους φαίνεται βουνό το άνοιγμα του φύλλου. Για να φτιάξετε φύλλο για πίτες είναι πάντως κάτι πολύ απλό, μπορείτε να το δείτε και στα βίντεο τις ιστοσελίδας μας. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Syntages-Fagito.asp

Για όσους δεν θέλουν να το τολμήσουν  υπάρχουν και τα αγοραστά φύλλα κάτι πολύ βολικό, καμία σχέση όμως με το χειροποίητο. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε πίτες με κουρκούτι αντί για φύλλο, θα εντυπωσιαστείτε από την νοστιμιά τους.

 

                

 

 

Συμβουλές:

Μπορεί τα πρώτα φύλλα που θα φτιάξετε να τρυπήσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η πίτα δεν θα γίνει εξίσου καλή. Η πιο απλή λύση είναι να πάρουμε ένα μικρό κομμάτι από ένα άλλο φύλλο και να το βάλουμε στο σημείο που τρύπησε. Για να μεταφέρουμε και να σηκώσουμε το φύλλο τα τυλίγουμε πάντα γύρω από τον πλάστη. Όταν στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, πρέπει πάντα να το αλείφουμε με λάδι η βούτυρο πριν στρώσουμε το επόμενο φύλλο από πάνω. Τα βασικά υλικά για το φύλλο της πίτας είναι το άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το νερό, το ελαιόλαδο, το αυγό για περισσότερη γεύση και η μαγιά για  πιο αφράτο φύλλο. Για να γίνει καλό το φύλλο και να αποκτήσει την τέλεια ελαστικότητα, το μυστικό είναι το καλό ζύμωμα για αρκετά λεπτά. Εάν  θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο μπορούμε να επιλέξουμε λεπτά φύλλα κρούστας που θα βρούμε σε συσκευασίες των 10-12 φύλλων, χονδρά χωριάτικα φύλλα η παραδοσιακά, τα βρίσκουμε σε συσκευασίες 3 η 4 φύλλα, φύλλα κουρού σε συκευασίες των 2 φύλλων η φύλλα σφολιάτας.  

 

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (29)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future