home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Το Θεϊκό κακαόδεντρο
22 Ιανουαρίου 2013  
0 σχόλια
 

               

Τα κακαόδεντρα ευδοκιμούν μόνο σε τροπικό κλίμα και χρειάζονται πολύ υγρασία και σκιά, για αυτό και προστατεύονται συνήθως από μπανανόδεντρα, που είναι οι καλύτεροι φίλοι τους. Οι καρποί τους συλλέγονται όλο τον χρόνο, αφού δεν υπάρχουν τέσσερεις εποχές στα τροπικά κλίματα. Ο καρπός του μοιάζει με μπάλα του ράγκμπι που ζυγίζει περίπου 200γρ. έως και 1 κιλό. Μέσα του περιέχει σπόρους που μοιάζουν σαν αμύγδαλα, οι οποίοι είναι ντυμένοι από μια λευκή υγρή μεμβράνη. Η συγκομιδή των καρπών γίνεται με πολλή προσοχή για να μην τραυματιστούν τα άνθη και οι νέοι καρποί. Έπειτα ανοίγονται οι καρποί με μαχαίρι και συλλέγεται ο λευκός τους σάκος. Στην συνέχεια οι κόκκοι τοποθετούνται σε έναν ειδικό χώρο και καλύπτονται ελαφρά με φύλλα μπανάνας για να μπορούν να αερίζονται περίπου για 6 ώρες. Σιγά σιγά σε αυτό το στάδιο αρχίζουν να εμφανίζονται η γεύση και το άρωμα της σοκολάτας. Η ξήρανση των καρπών πρέπει να γίνεται στον ήλιο. Απλώνονται και ανακατεύονται τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα. Όταν καθαριστούν και γυαλιστούν οι αποξηραμένοι κόκκοι, αποθηκεύονται σε σακιά για να σταλθούν στα εργοστάσια σοκολάτας. Οι  βασικές ποικιλίες των κακαόδεντρων είναι τρείς. Το Forastero  που αποτελείται από μια δυνατή γεύση, το Criollio με το χαρακτηριστικό άρωμα των κόκκων του κακάου και το Trinitario που διακρίνεται από το πλούσιο άρωμα του και από μια πολύ δυνατή επίγευση.

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,4 (26)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future