Το σημαντικό για να έχετε καλό ψωμί είναι να αναζητήσετε καλό αλεύρι.
Φραντζόλα η καρβελάκι, αφράτο η βαρύ, καθημερινό ή γιορτινό, το ψωμί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι από τα τυποποιημένα ψωμιά του φούρνου που καταναλώνουμε; Τα περισσότερα ψωμιά που αγοράζουμε είναι περισσότερο αφράτα από όσο θα έπρεπε και την επόμενη μέρα έχουν ξεραθεί. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας το δικό μας ψωμί. Η αλήθεια είναι ότι θέλει χρόνο και επιμονή στο ζύμωμα, και αυτό όχι πάντα, εξαρτάται από την συνταγή. Όπως θα δείτε και στα βιντεάκια μας, υπάρχουν συνταγές για ψωμί που δεν θέλουν ζύμωμα. Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μίξερ που διαθέτει το ειδικό εξάρτημα (γάντζο). Δοκιμάστε να φτιάξετε ψωμάκι και απολαύστε την πλούσια και βαθιά γεύση του. Είναι μια καθημερινή πολυτέλεια που αξίζει.
Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε διάφορα βίντεο με συνταγές ψωμιού.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Syntages-Fagito.asp
|