home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Το κεφίρ
8 Μαρτίου 2013  
0 σχόλια
 

                      

 

Μπορεί να χαραρακτηριστεί και ως ελιξίριο ζωής!

 

Το κεφίρ είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών που μοιάζει με το ξινόγαλο, ανήκει στα γαλακτοκομικά προϊόντα και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι μια πλήρες ισορροπημένη τροφή και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.  Αναφέρεται ότι η συχνή χρήση του κεφίρ  μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστούν οι εντερικές διαταραχές. Το κεφίρ προωθεί την κίνηση του εντέρου, δημιουργεί ένα υγιέστατο σύστημα χώνευσης και απαλλάσσει από την δυσκοιλιότητα.

Το κεφίρ είναι ένα αγαπημένο ρόφημα της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας, του Πόντου και πολλών χωρών της Ευρώπης. Στους λαούς  που το χρησιμοποιούν  συστηματικά στην διατροφή τους, παρατηρείται υψηλό επίπεδο υγείας.

Τα συστατικά του κεφίρ επιδρούν σε ολόκληρο το σώμα, βελτιώνει την υγεία και φημίζεται ακόμη και για μακροζωία. Είναι ένα από τα καλύτερα θρεπτικά ροφήματα με παραβιωτικά συστατικά, τα οποία είναι ιδιαιτέρα ευεργετικά για το πεπτικό σύστημα. Μπορεί να αφομοιωθεί  πολύ εύκολα από τον οργανισμό και καθαρίζει τα έντερα. Το κεφίρ διαθέτει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ, C, Β12 και βιοτίνη που χαρίζουν στον οργανισμό άφθονη ενέργεια.  Αποκαθιστά την μικρχλωρίδα του πεπτικού συστήματος, ενισχύει τα φιλικά βακτήρια και αντιμάχεται τα βλαβερά. Οι πλήρεις πρωτεΐνες του κεφίρ, αφομοιώνονται πολύ καλύτερα από το γιαούρτι και τα αμινοξέα του είναι γνωστά για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος και για αυτό είναι ιδανικό για να καταναλώνεται και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Είναι  ένα ιδανικό ρόφημα για ένα υγιές και ισορροπημένο γαστροπεπτικό σύστημα. Συνιστάται σε ηλικιωμένους, εγκύους και σε μωρά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυναμωτικό και τονωτικό ρόφημα που βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορείτε πολύ εύκολα να το προμηθευτείτε στα σούπερ μάρκετ, στα είδη υγιεινής διατροφής ή ακόμη και να το φτιάξετε μόνοι σας.

 

 

 

Πώς φτιάχνουμε το κεφίρ

 

          

 

Υλικά:

500gr γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο)

50gr κόκκους κεφίρ (τους βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο βάζο, βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τους κόκκους κεφίρ. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε εσωτερικό και σκιερό μέρος για περίπου 1 ημέρα. Την επόμενη μέρα το σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και ότι περάσει από το σουρωτήρι μπορούμε να το πιούμε. Ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι η μαγιά για την επόμενη σας καλλιέργεια.

 

 

 

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (25)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future