home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Τα μυστικά τις σοκολάτας!
7 Φεβρουαρίου 2013  
0 σχόλια
 

             

 

Για να βρείτε καλή ποιότητα σοκολάτας θα πρέπει να έχει υψηλή ποσότητα κακάο, 70% και πάνω. Καλό θα ήταν να αγοράζετε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας που θα βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα όταν θελήσετε να φτιάξετε ένα γλυκό.

Πώς λιώνουμε την σοκολάτα:

Εάν δεν έχετε σκεύος για μπεν μαρί και θέλετε να λιώσετε την σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πυρίμαχο σκεύος και να την αφήσετε να λιώσει μόνη της επάνω από ζεστό νερό. Την σοκολάτα μπορείτε επίσης να την λιώσετε και στον φούρνο μικροκυμάτων. Την κόβετε σε μικρά κομμάτια, την βάζετε σε ένα κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων σκεύος και την ζεσταίνετε. Τα 30gr περίπου για 1-2 λεπτά. Επίσης μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια να την βάλετε σε ένα γυάλινο, ανοξείδωτο η πυρίμαχο σκεύος. Βάζετε το σκεύος επάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήνετε την σοκολάτα να ζεσταθεί καλά και να λιώσει, ανακατεύοντας συχνά. Θα πρέπει να προσέξετε να μην έρθει σε καμιά περίπτωση η σοκολάτα που λιώνει σε επαφή με την υγρασία ή με το νερό. Όταν η σοκολάτα έρχεται σε επαφή με το νερό διασπάται και δημιουργεί κόκκους. Αν συμβεί αυτό, απομακρύνετε την σοκολάτα από την εστία και σκουπίστε όσο καλύτερα μπορείτε το νερό από το μπολ. Μπορείτε να την διορθώσετε χτυπώντας την μαζί με λίγο βούτυρο. Θα γίνει και πάλι απαλή αλλά θα έχει χάσει την γυαλάδα της. Αν η σοκολάτα καεί, τίποτα δεν μπορεί να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση. Η λευκή σοκολάτα και η σοκολάτα γάλακτος καίγονται πιο εύκολα, επειδή περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γάλα. Το λιώσιμο της σοκολάτας θα πρέπει να γίνετε με πολύ προσοχή.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο βίντεο για το πώς μπορείτε να λιώσετε την σοκολάτα σας. http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Tips-Mageirikis.asp

Συνήθως χρησιμοποιούμε σοκολάτα κουβερτούρα η υγείας για γλυκά, παγωτά ή σάλτσες σοκολάτας.

Για να αποκτήσει η σοκολάτα σας περισσότερη λάμψη, μπορείτε να την ανακατέψετε με λίγο μαλακό βούτυρο.

Εάν δεν έχετε σοκολάτα κουβερτούρα στο σπίτι σας και θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό, χρησιμοποιήστε κακάο. Για κάθε 30gr σοκολάτα κουβερτούρα που χρειάζεται η συνταγή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 κουταλιές τις σούπας κακάο μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Όταν η σοκολάτα πήξει περισσότερο από όσο θα έπρεπε, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο λάδι όπως σησαμέλαιο, καλαμποκέλαιο η αραβοσιτέλαιο.

Μπορείτε να τρίψετε την σοκολάτα σε χονδρό τρίφτη και να κάνετε λεπτές μπούκλες. Διατηρήστε την σε ένα μπολ που κλείνει καλά ή σε μια σακούλα και τοποθετήστε την στην κατάψυξη. Έτσι μπορείτε κάθε φορά να χρησιμοποιείτε την ποσότητα που θέλετε. Για την διατήρηση της σοκολάτας, η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 15-17 βαθμοί Κελσίου.

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,2 (34)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future