Μια ανακάλυψη των Μάγιας που συμβόλιζε τη ζωή και την γονιμότητα. Οι Αζτέκοι αργότερα αγνόησαν την αξία των κακαόδεντρων και αντάλλαζαν διάφορα τρόφιμα και είδη με τους καρπούς. Οι οποίοι έπαιρναν τους καρπούς από τα κακαόδεντρα, τα έτριβαν και έφτιαχναν ένα πικρό ρόφημα από κακάο και νερό το οποίο έπιναν, αφού η ζάχαρη ήταν άγνωστη στον πολιτισμό τους. Έριχναν το ρόφημα από ένα ορισμένο ύψος διαδοχικά, χύνοντας το από δοχείο σε δοχείο μέχρι που άφριζε, μια διαδικασία που αναδείκνυε τα αρώματα του.
Αυτό το ρόφημα αποτελούσε προνόμιο των βασιλιάδων, των ευγενών και το προσέφεραν σε επίσημα γεύματα. Το έπιναν σαν χωνευτικό και θεωρούσαν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Αργότερα έφτασε και το πρώτο φορτίο στην Σεβίλλη περίπου το 1587 από την Βέρα Κρουζ. Οι Ισπανοί του πρόσθεσαν διάφορα μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια αλλά και ζάχαρη. Έτσι η σαγηνευτική γεύση της σοκολάτας έγινε το εθνικό ποτό των Ισπανών. Για αρκετά χρόνια το κρατούσαν μυστικό, τελικά όμως η σοκολάτα με την γλυκιά μυρωδιά και την σαγηνευτική γεύση της, κυρίευσαν κάθε γωνιά της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Δοκιμάστε να φτιάξετε μαζί μας τα δικά σας σοκολατάκια! Θα ενθουσιαστείτε από την ευκολία που θα σας προσφέρουν τα βίντεο της ιστοσελίδας μας και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages/Syntages-Glika.asp
|